Verkorte Grand Prix-proef bekend: zigzag en achterwaarts eruit

De FEI heeft de verkorte Grand Prix-proef, die als pilot op London Olympia verreden gaat worden, bekend gemaakt. De opvallendste wijzigingen zijn het vervallen van het zigzag-appuyement in galop, het vervallen van het halthouden en achterwaarts en twee maal piaffe in plaats van drie maal zoals in de reguliere Grand Prix-proef is opgenomen.

Verder zijn in de verkorte proef het stapgedeelte en de draf- en galopappuyementen korter.

Bekijk hier de volledige proef (pagina 26,27 en 28)

Lees ook:

Richard Davison: ‘Verkorte Grand Prix verbetert paardenwelzijn’

FEI test korte en vernieuwde Grand Prix op London Olympia

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
4 reacties op Verkorte Grand Prix-proef bekend: zigzag en achterwaarts eruit
 1. 1

  Gelukkig. Eindelijk dat storende achterwaarts er uit. Dat is alleen maar nodig als je een paard voor de kar wilt zetten.

 2. 2

  Nu steeds meer blijkt dat de hoge school oefeningen en zelfs het simpel stilstaan en achterwaarts gaan voor de rollkur/LDR getrainde paarden veel te hoog gegrepen is, kan de FEI veel beter overgaan om twee proeven uit te schrijven. Een volgens de klassieke rijkunst en conform de huidige FEI-regels en een voor de rollkur/LDR clowns die hun spastische en hectische kunsten kunnen demonstreren.

 3. 3

  Karel wellicht idee om volgens jou maatstaven zelf enkele wedstrijden te organiseren?

 4. 4

  Begrijpe wie kan.Ongelooflijk,intriest.Het achteruit gaan is juist de oefening bij uitstek om te tonen dat je paard correct getraind en ontspannen is. enz.Duidelijk een beslissing die genomen is met commerciele achtergronden.Maar wel ten nadele van de sport.Ik vraag mij af wie zulke beslissingen neemt in het FEI. Een bewijs dat het bij het FEI niet meer om de sport gaat.Vandaar de vraag:””Moet de dressuur geen afstand nemen van het FEI en zijn nationale federaties?””Ik denk het wel.vr gr Ec