Veteraan Slattery rijdt jonge KWPN-ruin naar winst in Valkenswaard

Op CSI Valkenswaard zorgde Tom Slattery vandaag na Bertram Allen voor een tweede Ierse overwinning. De 57-jarige ruiter zadelde de KWPN-ruin Haufom (Tangelo van de Zuuthoeve x Hamlet) voor de klus. Met veruit de snelste tijd van 68,32 seconden won het duo met afstand de rubriek voor zesjarigen.

Routinier Tom Slattery werkt als coach en stalruiter voor Manton Grange Stables in Engeland en heeft al vele successen behaald. Zo won hij onder andere vijf maal de nationale titel.

Met de door H.J.M. Knops gefokte Haufom was Slattery meer dan vier seconden sneller dan de als tweede geplaatste Oostenrijker Christian Rhomberg met Come On (v. Comme il Faut). De Duitse Kendra Claricia Brinkop eindigde uit met Dialan B (v. Diarado) als derde.

Laseur beste Nederlandse

Megan Laseur noteerde het beste resultaat voor Nederland. Ze reed de Holsteiner Extasy (v. Quadros) naar de gedeelde zevende plek. Ook Nadieh Plegt met Havanna (v. Zirocco Blue) en Maikel van der Vleuten met Hangover (v. Canturo) eindigden met respectievelijk de negende en veertiende plaats in de prijzen.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.