Video: 72,88% voor GP-debuut Emmelie Scholtens en Desperado

Emmelie Scholtens met Desperado. Foto: Melanie Brevink-van Dijk/ Paardenkrant-Horses.nl

Emmelie Scholtens maakte vandaag met de KWPN-hengst Desperado (Vivaldi x Havidoff) haar debuut in de Grand Prix. Op de Subtopwedstrijd in De Mortel reed de combinatie de fraaie score van 72,88% bijeen. In het gecombineerde klassement Zware Tour betekende dat de tweede plaats achter Charlotte Fry en de KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale x Negro), die succesvol debuteerden in de Intermédiaire II.

“Ik wilde het heel graag goed doen en was best een beetje zenuwachtig”, bekent Emmelie Scholtens. “We hadden nog wel wat fouten en dat lag denk ik meer aan mij dan aan Desperado. Hij deed het hartstikke goed en heeft veel mooie dingen laten zien. Achteraf baal ik wel een beetje van de foutjes maar eigenlijk is dit een mooie score.”

Verder groeien

Na dit geslaagde debuut heeft Scholtens nog niet directe verdere plannen met Desperado. “Hij gaf een heel goed gevoel en kan alles. We gaan nu samen verder groeien in de Grand Prix.”

Bekijk hier het Grand Prix-debuut van Emmelie Scholtens en Desperado

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Monsterscore voor KWPN-hengst Everdale bij Zware Tour debuut
Franka Loos scoort met jonge hengsten: ‘Het lijkt aardig gelukt’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.