Vierjarige Twister de la Pomme-zoon veilingtopper op HSH Auction

Afgelopen weekend leverde Twister de la Pomme-zoon Hiro bij de HSH Auction het hoogste bedrag van 31.000 euro op. Honderden geïnteresseerde paardenliefhebbers zagen in het Brabantse Schaijk veertig jonge spring- en dressuurpaarden geveild worden.

De vierjarige Hiro is gefokt uit de Silverstone-dochter Whoopy, die in bezit is van VDL Stud. Hij vertrekt samen met zijn leeftijdsgenoot Hyrob (v. Eldorado van de Zeshoek) naar Stal Everse in Waddinxveen.

Doron Kuipers bracht samen met Anne van der Eyk het hoogste bod uit op de extra springende Here I Am. De Tangelo van de Zuuthoeve-zoon komt uit de merrie Welkebellie W (v. Numero Uno) en zal door Kuipers worden uitgebracht in de sport.

Geslaagde editie

De tweede editie van de veiling, georganiseerd door een drietal jonge ondernemers, leverde een omzet van bijna 330.000 euro op, gemiddeld 8.300 euro per paard.

“Ten opzichte van vorig jaar hebben we organisatorisch en in de kwaliteit van de paarden kunnen verbeteren. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs behoorlijk gestegen. Het was een geslaagde avond, die mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers heel goed verlopen is”, sprak de organisatie.

Veilingtopper Hiro:

Here I Am:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.