Viersterren eventer sterft in cross

Begin deze maand stierf 4*-eventer Consensus (Contucci x Count Brook xx) tijdens de cross van de nationale wedstrijd in Ocala. Nu is na autopsie bekend geworden dat de Oldenburger ruin een  aorta scheuring heeft gehad. De achttienjarige Consensus was onderweg met zijn nieuwe amazone Adriana Beruvides. De achttienjarige amazone belandde door de val in het ziekenhuis voor verdere zorg.

De achttienjarige Consensus was in het bezit van Julie Norman die het paard tot eind 2015 reed. Ze kocht het paard als achtjarige als dressuurpaard, maar hij was lastig. Uiteindelijk bleek hij zich meer te settelen in het springen en Norman ging hem uitbrengen in het eventing.

CCI4* Lexington

De combinatie liep een aantal keren in de prijzen op 3*-niveau en liep in 2014 en 2015 op de 4* Kentucky Horse Trials in Lexington. De editie in 2014 liep het paard uit met een weigering in de cross.

Vorig jaar nam Adriana Beruvides, leerlinge van Norman, het paard over en bracht het met hem tot 1*-niveau.

Bron Horsetalk

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.