Vijf dressuurjuryleden krijgen 5*-status

Sissy Max-Theurer met honden - Foto: Rick Helmink

De FEI heeft vijf dressuurjuryleden de 5*-status gegeven. Het zijn allemaal Europeanen waaronder Christof Umbach, het eerste jurylid uit Luxemburg die deze status heeft gekregen. Per 1 juli kunnen de vijf ingezet worden tot op Olympisch niveau en WK’s voor jonge dressuurpaarden.

De nieuw gepromoveerde juryleden zijn Clive Halsall uit Groot Brittannië, de Duitser Henning Lerhmann, de voormalige Oostenrijkse Olympische amazone Elisabeth ‘Sissy’ Max-Theurer, Magnus Ringmark uit Zweden en dus de Luxenburger Christof Umbach.

Fouarge einde jaar met ‘pensioen’

Het totaal van 5* juryleden wordt hiermee op 40 personen gebracht, uit 16 landen. Het aantal gaat aan het einde van het jaar wat naar beneden omdat vijf van hen de leeftijd van 72 jaar hebben bereikt. Ghislain Fouarge is een van de juryleden die vanwege de leeftijd moet stoppen.

Ook Gary Rockwell en Anne Gribbons uit Amerika bereiken dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd en verder Mary Seefried uit Australië en de Italiaan Vincenzo Truppa.

Bron Dressage News

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.