Vijf KWPN-hengsten naar WK-selectie

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Op de tweede selectiewedstrijd voor het WK voor jonge dressuurpaarden aanstaande vrijdag in Kootwijk staan verschillende KWPN-goedgekeurde hengsten op de startlijst. Bij de vijfjarigen heeft Adelinde Cornelissen Henkie aangemeld en bij de zesjarigen staat Cornelissen op de startlijst met Governor. In die rubriek staat ook Dana van Lierop op de lijst met Gunner KS en bij de zevenjarigen zijn Four Legends en Ferdeaux aangemeld. 

Op de eerste WK-selectie in Almelo won Hannelinde GLN (v. Dream Boy) met Ainhoa Prada Ortiz met 81,60%. De merrie, die in 2016 op de Excellent Dressage Sales voor 175.000 euro werd aangeschaft door Arnd Erben en Dominique Mohimont, staat ook op de startlijst voor de tweede selectiewedstrijd.

Governor en Gunner KS

Bij de zesjarigen nemen de KWPN-hengsten Governor (onder Adelinde Cornelissen) en Gunner KS (onder Dana van Lierop) het tegen elkaar op. Ook de Friese hengst LimiTed Edition is aangemeld voor de WK-selectie, hoewel hij straks niet in aanmerking komt voor het WK als Fries.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen staan onder andere Four Legends (onder Stephanie Kooijman) en Ferdeaux (onder Kirsten Brouwer) op de startlijst. Zij nemen het onder andere op tegen de regerend ZZ-Zwaar kampioen Fleau de Baian. De volle broer van Parzival debuteerde onlangs in de Lichte Tour met Adelinde Cornelissen met een score van 74,21%.

(voorlopige) startlijst

Lees ook:

Datum selectiewedstrijd WK Jonge Dressuurpaarden gewijzigd

Dream Boy-dochter Hannelinde GLN schittert in WK-selectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.