Vijf Nederlanders naar seizoensopening wereldbeker dressuur

Het belooft aankomend weekend in het Deense Odense een spectaculaire opening te worden van het wereldbekerseizoen dressuur 2012-2013. Titelverdedigster Adelinde Cornelissen hoopt haar eerste volle mep punten binnen te halen met Parzival (v. Jazz), maar zal daarvoor onder meer de nummer twee van vorig seizoen, de Duitse Helen Langehanenberg, achter zich moeten laten.

De startlijst bestaat uit twintig combinaties. Op de deelnemerslijst prijken maar liefst vijf Nederlandse namen. Naast Adelinde Cornelissen gaan ook Marlies van Baalen met BMC Miciano, Edward Gal met Blue Hors Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Hans Peter Minderhoud met Withney van ’t Genthof naar Denemarken.

Dit weekend begint de 28e editie van de wereldbekercyclus. Anky van Grunsven won de wedstrijdserie het vaakst in haar carrière. Dit deed ze in totaal negen keer met haar paarden Bonfire met Salinero. Dit seizoen zijn de wereldwedstrijden in Odense, Lyon, Stuttgart, Stickholm, Londen, Amsterdam, Neumunster en Den Bosch. De finale is eind april in Zweden.

Zaterdag staat om 13.00 uur de Grand Prix op het programma. Een dag later start de Kür om 14.15 uur.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.