Vincent Vermeulen wint weer met Ceylon GP in China

Al drie keer eerder won Vincent Vermeulen met de Van Gogh-zoon Ceylon een Grand Prix in China en zojuist voegde hij de vierde zege aan het rijtje toe. Met overmacht schreef hij de 3* GP van Ju Yong Guan op zijn naam, zijn naaste concurrent Kenneth Cheng werd met twee seconden naar de tweede plaats verwezen.

Eind vorig jaar was Vincent Vermeulen die in Beijing woont en werkt al uiterst succesvol met het fokproduct van Boerdijk uit Dalfsen. In oktober en november won hij drie keer een Grote Prijs en werd een keer derde met Ceylon.

In Ju Yong Guan kwam Vermeulen weer als beste naar voren uit de acht man sterke barrage. Als laatste ruiter kon hij zijn concurrenten bekijken en wist in het verkorte 1,50m-parcours de wendingen en lijnen net even sneller te rijden. Vermeulen finishte in 44,19 seconden en cashte met de eerste prijs ongeveer 33.850 euro.

Kenneth Cheng werd naar de tweede plaats verwezen. De man uit Hong Kong klokte met de Chacco-Blue-dochter  Chaccopia 46,16 seconden. De Chinees Jirigala Erdeng werd derde op de KWPN-merrie Brikibo vd Bosbeek (v. Concorde). Erdeng die direct na Cheng in de ring kwam, stuurde het fokproduct van N.G.M. Santvoort uit Nuland in 46, 30 seconden over de meet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.