Vleut jr grijpt net naast zege met Arera C

Maikel van der Vleuten met Arera CFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het lukte Maikel van der Vleuten zojuist net niet om de zege op te eisen in de afsluitende rubriek van de avond in La Coruña. Van der Vleuten stuurde VDL Groep Arera C in 38,37 seconden foutloos rond in de vijfsterren proef over 1,50m en dat was een fractie langzamer dan Rene Lopez, die de rubriek won met Twig du Veillon.

Vijftien combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze rubriek en Maikel van der Vleuten was daar de enige Nederlander van. Het was een spannende strijd om de overwinning, waarbij vijf ruiters een tijd in de 38 seconden reden.

Top vijf

Lopez was goed voor de allersnelste foutloze rit met zijn Diamant de Semilly-dochter. De Colombiaan kwam in 38,21 seconden aan de finish. Van der Vleuten kwam met de KWPN-merrie van Indoctro in 38,37 seconden rond en dat was net snel genoeg om voor Sergio Alvarez Moya te kunnen blijven. De Spaanse ruiter klokte met Unicstar de l’Aumone (v. Ninio de Rox) af op 38,39 seconden.

De rest van de top 5 werd, net als de eerste en tweede plaats, compleet gemaakt door niet-Spaanse combinaties. Henrik von Eckermann eindigde met Yajamila, die hij vanuit de stallen van Ludger Beerbaum ter beschikking heeft, in 38,85 seconden. De Zweed kon daarmee net voor blijven op Aldrick Cheronnet met Tanael des Bonnes (v. Watch Me*hoy) uit Frankrijk, die met 38,88 seconden op de klok over de eindstreep reed.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.