Van der Vleuten net naast top vijf in La Coruña

Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de eerste vijfsterren proef in de Casas Novas Winter Show in La Coruña was voor Mathieu Billot met Radja des Fontaines (v. Hurlevent de Breka). Het Franse duo was bijna twee seconden sneller dan de concurentie in de rubriek op tijd over 1,45m. Maikel van der Vleuten eindigde net naast de top 5 op de zesde plek.

De tweede plaats was voor Rene Lopez met de KWPN’er Big Brother. Lopez stuurde de zoon van Untouchable Z in 56,73 seconden over de eindstreep, terwijl Billot in 54,95 seconden finishte. Het duo uit Colombia was op zijn beurt bijna een seconde sneller dan Luis Sabino Goncalves met Teck de Riverland (v. Quick Star) uit Portugal. Zij kwamen in 57,59 seconden aan de finish.

Internationaal

Patrice Delaveau was met Leontine Ledimar HDC, een van de twee jonge talenten die hij meenam voor deze wedstrijd, goed voor de vierde foutloze tijd. De Franse ruiter stuurde de dochter van Lowfever II in 57,64 seconden over de eindstreep. Karel Cox kwam met Flinstone van’T Eigenlo in precies 59 seconden aan de finish en vormde daarmee geen bedreiging voor Delaveau met de For Pleasure-ruin. Het Belgische duo zorgde met hun vijfde plaats voor een internationale top 5 zonder thuiscombinaties.

Van der Vleuten kwam met Salomon net een fractie te langzaam aan de finish voor een plek in de top 5. Hij eindigde met 0,01 seconde verschil op de zesde plaats met de Stolzenberg-zoon.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.