Van der Vleuten op hoogste trede Nederlands gekleurd podium

Maikel van der Vleuten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Rofianda Prix in Roosendaal van vanmiddag kende een volledig Nederlands podium. Maikel van der Vleuten en de achtjarige KWPN-merrie Dana Blue werden gekroond tot winnaar. Remco Been mocht als tweede opstellen, plaats drie was voor Patrick Lemmen.

Negentien combinaties bleven in het basisparcours over 1,35 meter foutloos en namen het nogmaals tegen elkaar op in de barrage. Van der Vleuten en de Mr. Blue-dochter gingen als tweede combinatie van start en zetten met 31,04 seconden op de teller gelijk een scherpe tijd neer. Het was daarna een lange zit voor de ruiter, maar zijn leidende positie bleef onaangetast.

Spannend

Met nog vijf combinaties te gaan was Patrick Lemmen de eerste die foutloos onder de 32 seconden bleef en het even spannend maakte voor Van der Vleuten. In het zadel van de Wittinger VDL-zoon Dadullah kwam hij uiteindelijk net een fractie tekort en finishte in 31,58 seconden, goed voor een voorlopig tweede plaats.

Lemmen kon echter niet lang genieten van die tweede plaats, in de rit daarna stuurde Remco Been de Namelus R-zoon C-Valentijn in 31,49 seconden foutloos over de finish. Dat leverde hem de tweede positie op.

Top vijf

De Ierse ruiter Michael G Duffy reed Talks Cheap (v. Tinaranas Inspector) foutloos rond in 32,54 seconden. Lada Sobichova was met Lord D’Or (v. Lordanos) iets langzamer en maakte de top vijf compleet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.