Van der Vleuten in top vijf WB-wedstrijd La Coruña

Maikel van der Vleuten met VDL groep Arera C Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C eindigden zojuist in het Spaanse La Coruña op de vijfde plek in de wereldbekerwedstrijd. De zege in deze rubriek over 1,60m was voor de Colombiaan Carlos Lopez met de KWPN-ruin Admara 2.

Er mochten zeven combinaties terugkomen voor de barrage van deze wereldbekerwedstrijd en Van der Vleuten was daarvan de enige Nederlander. In de eerste omloop was het duo, dat vrijdag nipt tweede werd in de kwalificatieproef, goed voor de snelste foutloze rit, maar met vier strafpunten in de barrage moesten ze vandaag genoegen nemen met de vijfde plek.

Vier foutlozen

Van de zeven barragisten bleven er uiteindelijk vier ook de tweede keer in de ring foutloos. Lopez zette in het begin direct een scherpe tijd neer met zijn Padinus-zoon, die eerder ook op het hoogste niveau actief was met Emanuele Gaudiano. Geen van de andere combinaties kon daarna die tijd evenaren. Jane Richard Philips stuurde Pablo de Virton in de derde snelste tijd rond en finishte in 38,58 seconden. Hiermee was de Zwitserse amazone net iets langzamer dan Van der Vleuten, maar omdat de zoon van Andiamo alle balken in de lepels liet liggen mocht Philips zich als tweede opstellen voor de prijsuitreiking.

Geen Spanjaarden

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door niet-Spaanse ruiters. Ludger Beerbaum kwam met Casello (v. Casall ASK) in 38,58 seconden aan de finish en werd daarmee derde voor zijn voormalige stalruiter, Henrik von Eckermann met Mary Lou. De Zweedse ruiter, die sinds afgelopen september zijn eigen sportstal runt in het Duitse Bonn, liet de dochter van Montendro in 39,81 seconden finishen en werd vierde.

Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) kregen in de basisronde vier strafpunten en kwamen daarmee op de veertiende plaats.

Tussenstand FEI Longines Wereldbeker, West-Europa, na 7 van de 13 wedstrijden

1. Kevin Staut (Fra), 56 pnt
2. Romain Duguet (Zwi), 43
3. Steve Guerdat (Zwi), 42
19. Maikel van der Vleuten, 21 pnt

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.