Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets met hoogste score naar finale

Sanne Voets
Foto Brenda Hoogelander
Para-dressuuramazone Sanne Voets heeft zich gisteren met een score van 72,886% als eerste gekwalificeerd voor de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy. De finale vindt aanstaande zaterdag door middel van een Kür op muziek plaats, op het CHIO in Rotterdam. Naast Voets plaatsten nog vijf combinaties zich voor de eindstrijd.

De amazone uit Berghem liet in de individuele proef met haar Vedet alle concurrenten achter zich. Demi Vermeulen met Vaness kwam met 71,571% nog het dichtst in de buurt van de nummer vier van de Paralympische Spelen in Londen. Ook Frank Hosmar en Alphaville scoorden boven de zeventig procent: 71,389%.

Sanne Voets is blij dat de finale terug is op Rotterdamse bodem: “Onze competitie werd ook in 2010 en 2011 hier bezegeld. Wat mij betreft is het CHIO de mooiste outdoorwedstrijd die we hebben in Nederland. Natuurlijk ben ik niet helemaal objectief, want in 2011 wonnen we hier de finale. Natuurlijk hopen we dit jaar weer op een zo goed mogelijk resultaat. Vedet heeft na Roosendaal wat relatieve rust gekregen en heb ik in de aanloop naar morgen meer opgepakt, met hulp van Emmelie en Joyce. Ikzelf heb juist meer getraind en heb de laatste dagen weer afgebouwd. We zijn dus allebei lekker fit en in vorm, dus ik heb er zin in!”

Het deelnemersveld van de KNHS Para Dressuur Trophy wordt gecompleteerd door Nicole den Dulk met Fifty Fifty, Ellen van den Berg met Showdiva en Ilona Goes en Zalisto. De finale begint zaterdag om 18.30 uur in het hoofdstadion van CHIO Rotterdam.

 

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.