Volg de Pavo Cup live Livestream

Haute Couture met Dinja van Liere winnares vijfjarigen Pavo Cup 2017 Foto: Melanie Brevink

De Pavo Cup voor vier- en zesjarigen zijn aan de gang. Beide ringen zijn vandaag live te volgen via ClipMyHorse.tv en KWPN.tv. Om 11.45 uur gaan de vijfjarigen dressuurpaarden van start, ook dit is live te volgen. De juryleden van de zesjarigen zijn Bert Rutten en Christa Larmoyeur, van de vierjarigen Henriëtte Smits en Gert van den Hoorn en de vijfjarigen worden gejureerd door Toine Hoefs en Arie Hamoen. 

Vooral de Pavo Cup bij de vierjarigen is dit jaar een spannende. In het voorselecties scoorden  Jovian 88 punten, Jatilinda 88 punten, Jason 86 punten, Jameson RS2 85 punten, Jambo C  87,5 punten en Approved (ex. Jaqiedo) 85 punten. Bij die groep komen ook nog de goedgekeurde hengsten Jerenzo Texel, Jupiler S (Gelderse hengst), For Ferrero, Johnny Cash, Jamaica, Just Wimphof, Joop TC, Jarville, Joyride en Jerveaux. Bij de zesjarigen maakt Total US zijn debuut onder Edward Gal.

Afwezige hengsten

Bij de vijfjarigen staat de best scorende KWPN’er in het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, Asgard’s Ibiza met Juliane Brunkhorst, niet meer op de startlijst. Wel zijn WK-collega’s Imposantos, Imagine, Indian Rock en Iconic B.

Naast Asgard’s Ibiza is ook In Style met Renate van Vliet (die sowieso geen finale zou kunnen rijden omdat ze zaterdag trouwt met Joop van Uytert) van de startlijst bij de vijfjarigen verdwenen. Dat terwijl de Pavo Cup voor vijfjarige dressuurhengsten verplicht is. In totaal doen dus zes vijfjarige goedgekeurde dressuurhengsten niet mee aan de Pavo Cup.

Startlijsten

Klik hier voor de startlijst van de halve finale vierjarigen
Klik hier voor de startlijst van de halve finale zesjarigen
Klik hier voor de startlijst van de halve finale vijfjarigen

Livestreams

KPWN.tv (On demand voor ring 2)
ClipMyHorse.tv

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.