Von Eckermann op leenpaard naar eerste Akense zege

Henrick von Eckermann met Toveks Mary Lou Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nooit eerder won de al vele jaren in Duitsland rijdende Henrik von Eckermann een belangrijke proef op het CHIO Aken. Vandaag, met een geleend paard, schreef de Zweed de Preis von Europa op zijn naam. Leopold van Asten was op plaats 7 de beste Nederlander.

Henrik von Eckerman had Castello 194 (v. Cristallo) al eens eerder geleend van zijn leerlinge, de jonge Zweedse Evelina Tovek. Maar met het CHIO in aantocht had Von Eckermann de stoute schoenen opnieuw aangetrokken en gevraagd of hij het paard op, zoals hij het zelf zei, ‘het concours der concoursen’ uit mocht brengen. “Met zijn vermogen en zijn enorme galoppade is Castello echt gemaakt voor de Aachener Soers”, aldus Von Eckermann.

25.000 euro

Met 47.30 seconde was de Zweed snel genoeg om 25.000 euro aan prijzengeld in de wacht te slepen.

In de negenkoppige barrage eindigde McLain Ward met de voormalige nummer 1 van de wereldranglijst HH Azur op de tweede plaats (0-47.56), gevolgd door Marcus Ehning en Funky Fred (0-48.72).

Twee balken

Na twee balken in de barrage restte er voor Leopold van Asten en VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) niet meer dan de zevende plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.