Voorlopig derde plek voor junioren eventingteam, young riders voorlopig vijfde

Foto Lonneke Ruesink

Na de dressuur staan de Nederlandse teams in Fontainebleau voorlopig op de derde en de vijfde plek. Bij de junioren, waar Oranje op drie staat, staan de Duitsers bovenaan en sluit Frankrijk aan op de tweede plaats. Bij de young riders zijn het de Britten, die de lijst aanvoeren, gevolgd door de Duitsers, de Fransen en de Zweden.

De verschillen in de punten tussen de Duitsers, die aan de leiding gaan bij de junioren en de Nederlandse eventers bedragen na de dressuur net geen negen punten. Individueel gaat Anna Lena Schaaf aan de leiding met Fairytale (v. Fidertanz). De Duitse combinatie neemt 24,20 strafpunten mee na de dressuur. Mara van de Ven staat er met Lexington van de Vinkenhof (v. Tangelo van de Zuuthoeve) het beste voor van de Nederlanders met 27,90 strafpunten en de vierde plek. Maartje van Riel volgt met Eppo (v. Zavall) op plek vijf met 28,10 strafpunten.

Young riders

Bij de young riders is het verschil tussen de Britten, die op één staan en de Nederlanders een stukje groter. Groot-Brittannië gaat aan de leiding met 80 strafpunten en Oranje heeft er na de dressuurproeven 95,30 strafpunten.

Individueel

De Duitse Emma Brüssau gaat bij de young riders aan de leiding met Dark Desire (v. Don Frederico). Het duo heeft 24,10 strafpunten na de dressuur. Myrle Schoones staat er voor Oranje het beste voor in deze groep. Ze nam 28,50 strafpunten mee met Dimitri (v. Vaillant) na de dressuur en staat voorlopig tiende.

Tussenstand junioren
Individuele uitslag
Tussenstand young riders
Individuele uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.