Voorlopige wedstrijdpauze voor René Tebbel

De springruiter René Tebbel heeft sinds Olympische Spelen in Rio de Janeiro een onvrijwillige wedstrijdpauze. “De paarden, die ik de laatste tijd gereden heb, zijn allemaal verkocht”, verklaarde de ruiter uit Emsbüren in Neue Presse. De voormalige Duitse kampioen reed sinds december 2014 voor Oekraïne en tot deze zomer voor de multimiljardair Alexander Onyschenko. 

De drievoudige Duitse kampioen raakte het afgelopen jaar zijn toppaarden kwijt toen Alexander Onyschenko al zijn paarden moest verkopen vanwege een corruptieschandaal.

Verkoop Zipper

“Nu moet ik jonge paarden opbouwen”, vertelde Tebbel. In Rio eindigde hij met Zipper op de negentiende plaats. De zoon van Apple Juice werd door Onyschenko, net als z’n andere paarden, kort voor de Spelen aan Paul Schockemöhle verkocht. Inmiddels wordt de NRPS’er door de Amerikaanse Quentin Judge gereden.

Oekraïne

René Tebbel wil voor Oekraïne blijven rijden als hij de goede paarden hiervoor heeft. Tot die tijd is de 47-jarige Duitser voornamelijk trainer en begeleidt hij zijn zoon Maurice op de wedstrijden.

Bron Neue Presse/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.