Vorsselmans is Sleiderink te snel af in 1* Grote Prijs Drachten

De in Nederland woonachtige Belgische Annelies Vorsselmans reed in de barrage van de 1* Grote Prijs van Drachten met haar nieuwe paard Chavantele Z een seconde sneller dan Sjaak Sleiderink. De overwinning kwam gisteravond hiermee in handen van de partner van Jeroen Dubbeldam. Sleiderink moest op Enjoy 102 genoegen nemen met de tweede plek. De Thaise Sailub Lertratanachai werd derde.

Maar liefst 26 combinaties gingen de strijd met elkaar aan in de barrage van de 1,30m hoge Grote Prijs. Annelies Vorsselmans klokte in de barrage een tijd van 32,16 seconden op de Chippendale Z-merrie Chavantele Z, en daar kwam niemand meer aan.

De merrie heeft Vorsselmans nog maar kort onder het zadel. Het CSI1* in Roosendaal was hun eerste internationale optreden. Annelies nam het paard over van haar zus Marilyn en schoonbroer Joppe Broeckx.

Sleiderink

Een seconde achter Vorsselmans finishte de nummer twee, Sjaak Sleiderink en KWPN-er Enjoy 102 (v. Dubai). Ook Sleiderink is met de achtjarige een nieuwe combinatie. De zoon van Dubai liep onder de Duitser Johannes Holzeder.

Jan Schuttert

Sailub Lertratanachai uit Thailand legde met haar merrie Vrauke W (v. Corland) beslag op de derde plaats. Publiekslieveling Jan Schuttert reed met de Verdi-dochter Farmers Proud HS een zinderende barrage rit aangemoedigd door vele fans en wist beslag te leggen op een vierde plaats. Dominique Nijhof- Roelofsen maakte met Dante (v. Canturano) de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Indoor Drachten

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.