Ga naar hoofdinhoud

Ward: ‘Gigi is laatste paard dat Hunter Harrison voor me kocht’

McLain Ward met HH Gigi's Girl Foto © Sportfot
In de eerste week van het Winter Equestrian Festival in Wellington reed McLain Ward HH Gigi's Girl naar een derde plaats in de Grand Prix. De tienjarige dochter van Vingino kwam afgelopen zomer in de stallen van Ward en liep dit weekend haar eerste Grote Prijs. "Gigi het laatste paard dat Hunter voor me kocht", vertelde Ward. "Ze is genoemd na zijn vrouw Jeannie. Het is fijn dat ze zo goed ging in de eerste Grote Prijs na zijn overlijden." 

Gigi’s Girl werd als Daline geboren bij T. de Boer in Drogeham. Afgelopen jaar kwam de tienjarige dochter van Vingino pas op het internationale wedstrijdtoneel. Eerst onder Celine Schoonbroodt, daarna met Katharina Offel. De onlangs overleden Hunter Harrison van de Double H-Farms en jarenlange sponsor van McLain Ward kocht in juli de schimmelmerrie.

In Wellington sprong Gigi onder Ward naar de derde plaats in de nationale Grand Prix. Het paar eindigde op twee seconden achter winnares Emily Moffitt. De negentienjarige leerlinge van Ben Maher had Tipsy du Terral (v. Toulon) onder het zadel, een van de vijftien paarden die de Britse in Wellington heeft gestationeerd voor het festival.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht WEF

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.