Wathelet wint WB-etappe Leipzig

Gregory Wathelet hier met Conrad de HusFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de wereldbekerwedstrijd in Leipzig was zojuist een prooi voor Gregory Wathelet met Coree (v. Cornet Obolensky). De Belgische ruiter kwam het snelst foutloos aan de finish van de barrage van deze rubriek over 1,55m en verwees daarmee Kevin Staut naar de tweede plaats. De Nederlandse combinaties konden geen rol van betekenis spelen in deze Grand Prix of Leipzig.

Niklas Krieg was in deze Grote Prijs goed voor de beste thuisprestatie. In het zadel van Carella (v. Clearway) kwam de Duitse ruiter aan de finish met een tijd van 43,76 seconden. Dat was bijna twee seconden langzamer dan Staut met Reveur de Hurtebise HDC (v.Kashmir van Schuttershof). Het Franse duo ging aan de leiding met 41,97 seconden totdat Wathelet met de elfjarige schimmelmerrie in 41,77 seconden over de eindstreep galoppeerde.

Duitsers

Ook de rest van de top 5 was voor thuisrijdende combinaties. Ludger Beerbaum en Casello galoppeerden in 44,22 seconden over de eindstreep, waarmee ze zich als vierde op mochten stellen voor de prijsuitreiking. Met een verschil van iets meer dan 0,02 seconden volgde Markus Brinkman met Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) en eindigden op de vijfde plek.

Nederlanders

Maikel van der Vleuten liep in de eerste omloop tegen vier strafpunten aan met  VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) en zag daarmee een plek in de barrage aan zijn neus voorbij gaan. Het duo eindigde op de 25-ste plaats. Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly)  wisten ook niet foutloos te blijven in de basisomloop en kwamen met acht strafpunten niet verder dan de 33-ste plaats.

Tussenstand

Voor de tussenstand betekent dit dat Kevin Staut na tien wedstrijden het klassement aanvoert met in totaal 78 punten. De Fransman wordt gevolgd door Lorenzo de Luca uit Italië met zestig punten. De rest van de top 5 in de tussenstand wordt compleet gemaakt door Denis Lynch uit Ierland op de derde plek en de Zwitsers Steve Guerdat op de vierde en Romain Duguet op de vijfde plek. Qua punten staan deze laatste drie bijna gelijk. Lynch heeft er tot nu toe 45, Guerdat 44 en Duguet 43.

Van der Vleuten is de hoogst geplaatste Nederlander in het rijtje, hij staat met 21 punten op de 27-ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.