Wedstrijddebuut Marcus Ehning en Firth of Lorne beloond met derde plaats

Katrin Eckermann, hier met Firth of Lorne Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marcus Ehning koos ervoor om op zijn eigen concours in Borken met de Hannoveraner hengst Firth of Lorne te debuteren. De zoon van For Pleasure kwam in april bij hem op stal. In de Grote Prijs werd de nieuwe combinatie derde. De Grote Prijs won Ehning overigens op Mill Creek Filippa K (v. For Contest), vlak voor zijn broer Johannes.

De veertienjarige Firth of Lorne kwam onder Katrin Eckermann tot grote successen met onder meer winst in de Grand Prix van Hamburg. Ook won het paar met het Duitse team de landenwedstrijd in Falsterbo. Het laatste optreden van Eckermann en de hengst van For Pleasure was er één om nooit te vergeten. In de tweede manche van de landenwedstrijd van Aken 2014 kwam de combinatie zwaar ten val op de sloot, in de eerste manche waren ze foutloos. Twee dagen later gebeurde hetzelfde nog een keer in de Grote Prijs.

Successen in Amerika bleven uit

Franz-Josef Dahlmann nam in mei de teugels over van Eckermann en startte de hengst voornamelijk op 1.40-1.45m niveau. Daarna werd Firth of Lorne verkocht aan Leah De Martini, leerlinge van Margie Goldstein. In Amerika bleven echter de goede prestaties uit.

Derde in wedstrijddebuut

Begin april kwam Firth of Lorne weer terug naar Duitsland, in de stallen van Marcus Ehning. Ehning zocht zijn concours uit om de hengst weer aan de start te brengen. Het leverde het duo de derde plaats op in de Grote Prijs. Ehning won met de achtjarige Mill Creek Filippa K, broer Johannes werd tweede op Con Pleasure (v. Cornet Obolensky).

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.