Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdpensioen voor Pieter Devos’ Candy

Pieter Devos en Candy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De vijftienjarige Grand Prix-merrie van Pieter Devos, Candy, mag van haar wedstrijdpensioen gaan genieten. De BWP-merrie van Nabab de Reve zal voortaan voor de fokkerij worden ingezet.

De merrie was onlangs al verhuisd naar de stallen van de familie De Brabander, die Candy samen met haar fokker Danny van Hooydonck in eigendom heeft. Candy wordt middels embryotransplantatie ingezet voor de fokkerij en het eerste embryo wordt in primeur te koop aangeboden op de internetveilingwebsite ET-auction. Het gaat om een embryo van Malito de Rêve.

Prestaties

De grootste overwinning behaalden Candy en Devos in 2013 toen ze de duurste Grand Prix ter wereld in Calgary wonnen. Maar ook de derde plaats in de GP van Miami in 2015 mag tot een van de hoogtepunten worden gerekend.

Nakomelingen

Er lopen al een aantal nakomelingen van de Nabab de Reve-dochter internationaal in de sport. Zo springt Intenz van HD (v. Elvis ter Putte) onder de Italiaanse Lucia Vizzini op 1,55m-niveau, komt Gran Canyon van HD (v. Cartani) met de Ier Michael Kearins uit op 1,50m-niveau en springt Indiana van HD (v. Toulon) met Mischa Everse-van de Kraats 1,40m-parcoursen. Daarnaast heeft de merrie nog een paar nakomelingen in de internationale springsport lopen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Galop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.