Deze week … Paardenhandel hoog op agenda FIOD

De paardensector werd al gewaarschuwd, onder andere door sectorraad-voorzitter Jan Cees Vogelaar. Met de aanhouding van springruiter Robert Vos uit Wierden wordt nu duidelijk dat het de FIOD menens is: belastingontduiking, witwassen en het niet voeren van een juiste administratie worden niet getolereerd. 

Wat staat de sector nog te wachten? Verder lezen kan nu al online.

Sportiviteit in aangespannen sport soms ver te zoeken

Intimidatie, chantage, scheldpartijen. Het is aan de orde van de dag als je de verhalen van vele rijders in de aangespannen sport mag geloven. Het broeit in de tuigpaard/ Hackneywereld. Niet alleen recent, maar al veel langer. Sommige akkefietjes, scheldpartijen, worden met een schouderklop en een biertje na afloop weggedronken. Maar dat is lang niet altijd het geval.

 

Albert Zoer heeft hoge sportdoelen met It’s Otto

“Toen ik de eerste keer een sprongetje met hem maakte, kreeg ik gelijk het gevoel dat Okidoki ook gaf”, vertelt Albert Zoer vol enthousiasme over zijn vierjarige hengst It’s Otto (v. Etoulon VDL) die vorige week met goede cijfers ingeschreven werd in het KWPN stamboek na een verrichtingsonderzoek van 21 dagen. “Ik heb hoge sportdoelen met It’s Otto. Het is de bedoeling om hem zelf aan te houden voor de sport. Dat hij dekhengst is, is dan mooi meegenomen.”

 

Kim Leduc terug in de ring: ‘Gelukkig past m’n slipjas nog’

Na de verkoop van KWPN-hengst Trento B (v. Krack C) werd het stil rondom Kim Leduc. Ze trainde haar paarden, die keer op keer verkocht werden, thuis. In Sir Sinatra (v. Sir Donnerhall) heeft de amazone weer een wedstrijdpaard gevonden. Met deze hengst maakte ze zaterdag op de Subtopwedstrijd in Berkel-Enschot haar wedstrijddebuut in de Prix St. Georges.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.