Weer een zege voor De Luca en Halifax van het Kluizebos

Lorenzo de Luca hier met Hallifax van het Kluizebos Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het gaat goed met Lorenzo de Luca en Halifax van het Kluizebos op Londen Olympia. De Italiaanse ruiter begon donderdag met een overtuigende zege in de tijdrubriek over 1,50m, voegde daar vijdag een tweede plek aan toe in een 1,45m-rubriek en eiste gisteravond opnieuw de zege op in de rubriek over 1,55m met barrage.

Daniel Deusser en Hidalgo konden gisteren het dichtst bij de winnende tijd van De Luca komen. De Duitser, die met de BWP-hengst van Quadrillo donderdag ook van start ging met een zege in Londen, was nu bijna een halve seconde langzamer en eindigde op de tweede plaats.

Beste Brit

Ben Maher zorgde met de KWPN’er Don Vito voor het beste thuisresultaat in deze rubriek. De Brit stuurde de zoon van Quaprice Bois Margot, die door Van Ittersum uit Gierhoorn werd gefokt, in 31,13 seconden over de eindstreep. Deusser was met zijn rit in 30,65 seconden bijna een halve seconde sneller en De Luca klokte een tijd van 30,20 seconden met de goedgekeurde Heartbreaker-zoon.

Top vijf

De rest van de top vijf werd compleet gemaakt door de Fransen Philippe Rozier en Penelope Leprevost. Rozier kwam in het zadel van Unpulsion de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof) in 32,22 seconden aan de finish van de barrage en vormde daarmee geen bedreiging voor Maher. Rozier was op zijn beurt ook weer bijna een seconde sneller dan zijn landgenote, die met Nice Stephanie (v. Cardento) in 33,01 seconden over de finish galoppeerde.

Nederlander

Harrie Smolders was met Zinius (v. Nabab de Reve) de enige deelnemer voor Nederland in deze rubriek. Het duo plaatste zich voor de barrage van dit parcours, maar liep in die barrage tegen vier strafpunten aan. Uiteindelijk mocht Smolders zich daarmee als elfde opstellen voor de prijsuitreiking.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.