Ga naar hoofdinhoud

Grondlegger Lövsta Stuteri overleden

De Hannoveraanse hengst Weltman (Weltruhm x Ecuador) is op 23-jarige leeftijd overleden. De hengst was in het bezit van Antonia Ax:son Johnson en was voor haar de grondlegger van Lövsta Stuteri. Tevens bracht de hengst Ax:son Johnson en Tinne Vilhelmson-Silfvén samen en zorgde daarmee voor een succesvolle en langdurige samenwerking.

“Ik viel voor een geweldige en prachtige tweejarige zwarte hengst, maar ik werd al snel omringt door sceptici die zich afvroegen wat in deze business te doen met een hengst. Wisten wij toen veel dat Weltman mij en Tinne bij elkaar zou brengen en de basis zou leggen van wat nu Lövsta Stuteri is”, schrijft Ax:son Johnson op haar website.

Toekomstplannen

“Ik was onder de indruk van Tinne’s zachte manier van rijden en toen ik op zoek ging naar een ruiter voor Weltman, bracht Tinne ons een bezoekje. Een maand later was Tinne samen met haar familie naar Lövsta verhuisd en de toekomstplannen begonnen toen al snel vorm aan te nemen.”

Grootheid

Weltman bereikte de Grand Prix-dressuur onder Vilhelmson-Silfvén en genoot de laatste jaren van zijn pensioen in Stjärnborg. “De keren dat ik de eer had om hem te rijden, kon ik zijn grootheid voelen”, aldus Ax:son Johnson.

Bron: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.