Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerkwalificatie Washington voor Mändli met KWPN-merrie Dsarie

Beat Mändli en Dsarie. Photo Shawn McMillen Photography
Het was de eerste keer dat Beat Mändli in Washington aan de start kwam. Zijn bezoek aan de Amerikaanse hoofdstad werd afgesloten met een klinkende overwinning in de wereldbekerkwalificatie op de KWPN-merrie Dsarie. "Ze is een superstar", zei de gelukkige Zwitser na afloop over de Veron-dochter, "Ze heeft alles in zich om uit te groeien tot een kampioenschapspaard." In een spannende barrage versloeg Mändli McLain Ward op HH Callas met enkele tienden. Catherine Tyree werd derde op Enjoy Louis.

Beat Mändli kwam als zesde in de barrage van de President’s Cup over 1,60m en reed met Dsarie een scherp parcours. De Zwitser zette 32,07 seconden op het scorebord, wat ruim twee seconden sneller was dat de tijd van Alison Robitaille die met Ace foutloos was in 34,57 seconden. Robitaille eindigde uiteindelijk als vierde met Stefanie van den Brinks voormalige zoon van Berlin.

Ward in de buurt

McLain Ward deed met HH Callas (v. Albatros) een goede poging om Mändli van de koppositie te verdringen, maar op de meet kwam hij bijna drie tiende te kort. Ward moest met de tweede plek genoegen nemen. De als laatste startende Catherine Tyree met Enjoy Louis (v. Coriano) Bleef ook foutloos in de derde tijd, 33,83 seconden.

Dougie Douglas snel ten koste van balk

Dougie Douglas (v. Douglas VDL) was onder Katie Dinan de snelste in de barrage. Het paar dook vier honderdste onder de tijd van Beat Mändli, maar kreeg een balk aan de benen en werd vijfde. De derde KWPN’er in de barrage was VDL Wizard (v. Gentleman) onder Callan Solem. Zij hadden ook een balk en werde. zevende.

‘Superstar’

Beat Mändli was enthousiast met zijn overwinning met het fokprodukt van M. Smit uit Dedemsvaart. “Ik rijd Dsarie nu vier jaar en ik denk dat ze echt een ‘superstar’ gaat worden. Ze heeft alles in zich om uit te groeien tot een kampioenschapspaard en ik heb goede hoop dat het gaat lukken. Dsarie is pas negen en er is niets wat ze niet kan, dus ik ben erg gelukkig met zo’n paard.”

Klik hier voor de uitslag.

Bron FEI/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.