Wereldkampioene Liscalgot op 25-jarige leeftijd overleden

Dermott Lennon en Liscalgot Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dermott Lennons kampioenspaard Liscalgot is zaterdag op 25-jarige leeftijd overleden. Shirley, zoals de merrie thuis genoemd werd, was vanaf haar vierde jaar bij de Ierse springruiter. Met haar werd hij in 2002 wereldkampioen in het Spaanse Jerez. De dochter van Touchdown stierf rustig in de stallen van Lennon.

Op Facebook schreef Dermott Lennon: “Shirley had veel talenten en kwaliteiten, maar er was een ding wat me altijd bijzonder opviel dat was haar intelligentie. Dat onderscheidde haar van de rest. Voor mij en mijn familie was Shirley een ‘once in a lifetime’-paard. We prijzen ons gelukkig dat we zo’n speciale vriendin hadden voor meer dan 20 jaar. Dank je Shirley, voor alles.”

Met Lennon won Liscalgot veel, zowel nationaal als internationaal. Naast het winnen van de gouden medaille in Jerez, won Lennon ook het jaar ervoor team goud op het EK in Arnhem.

Succesvolle fokmerrie

Nadat Liscalgot uit de sport werd teruggetrokken, ging ze de fokkerij in en bracht dertien kinderen. Waaronder de internationaal springende paarden Calgot Pleasure (v. For Pleasure), Calgot Hero (v. Udancer Hero) en Class of Touch Hero (v. Radco d’Houtveld). En ze heeft in Ierland een goedgekeurde zoon Lord Calgot (v. Lord Z).

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Facebook/World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.