Werner Muff grijpt zege in Championat of Stadt Basel

Werner Muff zorgde met Daimler dat de overwinning in het Championat of Stadt Basel in eigen land bleef. Het duo was met ruim een halve seconde verschil goed voor de snelste tijd in de barrage en werd gevolgd door Olivier Philippaerts en Luciana Diniz. De Nederlandse combinaties plaatsten zich niet voor de barrage.

In totaal plaatsten zich negen combinaties voor de barrage van deze 1,55m-rubriek en daarvan bleven er zes nog een keer foutloos.

Schwizer zet eerste foutloze ronde neer

Pius Schwizer zette met About a Dream de eerste foutloze barragerit neer. Eerder op de avond was de Zwitserse ruiter in de Joker-rubriek niet te kloppen met  Balou Rubin R, maar in deze rubriek werd Schwizers tijd direct met bijna een seconde verschil verbeterd door Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky).

Muff neemt de leiding

Luciana Diniz deed daar nog een schepje bovenop en nam als zesde starter in de barrage de leiding over van Ehning. De Portugese amazone liet haar Fit for Fun (v. For Pleasure) in 38,72 seconden foutloos over de streep galopperen en was daarmee net iets sneller dan de Duitser. Daarna was de beurt aan Werner Muff met de KWPN-ruin Daimler (v. Canturano I). De Zwitserse ruiter wilde koste wat kost de zege in eigen huis houden en snelde zowat anderhalve seconde sneller rond dan Diniz.

Ook Olivier Philippaerts was sneller dan Diniz met H&M Legend of Love (v. Landzauber), maar kon niet in de buurt komen van de tijd van Muff. Het Belgische duo eindigde uiteindelijk op de tweede plek. Edwina Tops-Alexander kon als laatste starter nog roet in het Zwitserse eten gooien. De Australische amazone was met California (v. L’Esprit) weliswaar foutloos, maar met 43,81 seconden niet snel genoeg voor de top 5, ze werd zesde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.