Muff verliest Zwitserse titel na voerbesmetting

De Zwitserse ruiter Werner Muff moet zijn nationale titel bij de springruiters inleveren omdat in de urine zijn paard Pollendr sporen van het verboden middel Tramadol (pijnstiller) zijn gevonden. Muff behaalde de titel in september 2015. De voormalige Nederlander Edwin Smits is nu voor 2015 tot kampioen van Zwitserland uitgeroepen.

Naar aanleiding van het positieve resultaat, werd Werner Muff achteraf gediskwalificeerd door COSAN en het Hof van de Zwitserse Federatie van Paardensport (FSSE). Hij werd aanvankelijk geschorst voor zes maanden en kreeg een boete van 1.000 Zwitserse frank opgelegd.

Verontreiniging

Muff heeft het besluit voor de gewone rechtbank aangevochten. In het B monster zou een te verwaarlozen hoeveelheid Tramadol zijn aangetroffen en niet meer als ‘positief’ te worden beschouwd. Hieruit zou blijken dat het paard Pollendr niet bewust het middel toegediend had gekregen, maar dat er sprake van een verontreiniging was.

Schikking

Het kanton Bern heeft bemiddeld in de zaak en er is een schikking getroffen tussen de FSSE en Werner Muff. De schorsing en boete zijn kwijt gescholden. Alleen de kampioenstitel moet Muff afstaan. Edwin Smits met Dandiego B Z (v. Dutch Capitol) is uitgeroepen als Zwitserse kampioen. Steve Guerdat en Paul Estermann hebben nu het zilver en brons.

Bron Grandprix-replay/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.