Ga naar hoofdinhoud

Werth en Emilio winnen Grand Prix Schindlhof

Update
Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De zege van de Grand Prix op het Oostenrijkse Schindlhof was vandaag unaniem voor Isabell Werth en Emilio. Het duo kreeg 78.960% en bleef drie procent voor op landgenoten Jessica von Bredow-Werndl en Zaire-E. De enige Nederlander, die vandaag aan de start kwam op deze viersterren wedstrijd was Krista Kolijn, zij werd negende in de Prix st. Georges met Wish.

Op het protocol van Werth en de zoon van Ehrenpreis stonden negens voor de piaffe, de passage en de overgangen ertussen, alleen het achterwaarts ging niet helemaal naar wens en leverde voor het duo de laagste punten op. Von Bredow-Werndl kreeg met de KWPN-merrie van Son de Niro 75.540% waarmee zij unaniem op de tweede plaats eindigde. Met deze score bleef de Zuid-Duitse amazone op haar beurt vier procent voor op Judy Reynolds, die met Vancouver K derde werd. De proef van het duo, dat Ierland gaat vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Rio, leverde 71.500% op.

De Duitse amazone Victoria Michalke met Novia en Anna Nolte met Pentimento maakten de top 5 verder compleet.

Prix st. Georges

In deze Prix st. Georges-proef waren het eveneens Duitse combinaties, die de dienst uitmaakten. Dorothee Schneider won de proef met Kiss Me. De zege was niet unaniem, maar het totaal van 75.684% was ruim voldoende om de score van 73.868% van Werth met DSP Belantis voor te blijven. Met het rijden van Verden-finalist Belantis heeft Werth na Weihegold dus weer een paard van haar stalamazone Beatrice Büchwald overgenomen. Max Wadenspanner zorgde voor een Duits podium met Sanwero. Het duo kreeg 71.237%. Krista Kolijn reed Wish, de dertienjarige zoon van OO Seven, naar een resultaat van 68.605, waarmee ze op de negende plaats uitkwam.

Klik hier voor alle uitslagen


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.