Ga naar hoofdinhoud

Werth en Weihegold OLD zetten zegereeks voort

Update
Net als de wereldbekerwedstrijd in Lyon eind oktober, was het in Stuttgart Isabell Werth die kwam, zag en overwon. Met Weihegold OLD reed ze in de wereldbeker kür een percentage van 89,418% bij elkaar, net iets minder dan de 90,09% in Lyon. Kristina Bröring-Sprehe stuurde Desperados FRH naar de tweede plaats met 86,381%. Met Fabienne Lütkemeier op drie kende de kür een compleet Duits podium. Madeleine Witte-Vrees mocht als vierde opstellen met Cennin.

De kür van Werth en de Don Schufro-dochter was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Een kleine foutje in de wissels om de pas en twee passen in een passage-appuyement die niet geheel gelijkmatig waren, waren twee kleine smetjes op een verder vlekkeloze kür. De merrie heeft opvallend veel balans in de piaffe en passage, waarin ze eindeloos door lijkt te kunnen gaan.

Desperados FRH in vorm

De Niro-zoon Desperados FRH verscheen in Stuttgart voor het eerst na de Olympische Spelen weer in de ring. Bröring-Sprehe had de vijftienjarige hengst er goed aan staan in de kür, met als absoluut hoogtepunt de dubbele pirouette naar rechts. In de passage was Desperados FRH af en toe is ongelijk in het achterbeen. Eén galopchangement werd achter na gesprongen.

Witte-Vrees net naast het podium

Witte-Vrees reed een sterke kür met de Vivaldi-zoon Cennin. De hengst liet zien over zeer veel talent te beschikken. Hij mag nog aan kracht winnen, maar is dan ook pas negen jaar oud. De changementen en series waren erg bergopwaarts en het voorbeen komt daarbij mooi uit de schouder. De score van 78,145% toont aan dat we nog veel kunnen verwachten van deze combinatie.

Enige tijd leek het er op dat Witte-Vrees net op het podium zou eindigen. De Duitse Fabienne Lütkemeier zorgde er voor dat dat net niet gebeurde, door met D’Agostino FRH (v. De Niro) een percentage van 78,886% te realiseren. Daarmee kende de wereldbekerwedstrijd een compleet Duits podium.

Hoge moeilijkheidsgraad

Hubertus Schmidt liet met de dertienjarige Trakehner-hengst Imperio TSF een kür met een erg hoge moeilijkheidsgraad zien. De inzet van de eerste piaffe was niet helemaal vloeiend en daarin zou de Connery-zoon nog iets meer opwaarts mogen blijven. In de passage mag hij vanuit het achterbeen iets mooier blijven aansluiten. Het resultaat kwam uit op 77,645%, waarmee hij uiteindelijk op plaats vijf eindigde.

Muziekprobleem

De Zwitserse Marcela Krinke Susmelj en Smeyers Molberg (v. Michellino) begonnen hun kür zonder muziek. De amazone bleef vervolgens bij het halthouden en groeten enige tijd staan om te wachten tot de muziek ver genoeg was om haar proef te beginnen. Het beeld mocht soms net iets vanzelfsprekender en meer bergopwaarts zijn. Bij het afgroeten was het geduld van Smeyers Molberg op bleef hij doorpiafferen, wat resulteerde in een kleine staking. 75,265% was het uiteindelijke percentage, goed voor de zesde positie.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.