Werth meldt ook Emilio af voor Duits kampioenschap

Isabell Werth met Emilio.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De deelnemerslijst van het Duits kampioenschap dressuur is opnieuw uitgedund. Nadat Desperados FRH (Kristina Bröring-Sprehe) en Showtime FRH (Dorothee Schneider) al verstek moesten laten gaan, ziet ook Isabell Werth zich genoodzaakt haar Emilio (v. Ehrenpreis) af te melden. De ruin wordt behandeld aan een Einschuss-been en kan daardoor zijn titel niet verdedigen. 

De twaalfjarige Emilio blijft zich nog steeds ontwikkelen. Nadat het duo vorig jaar nog Duits kampioen werd, begon de combinatie dit jaar ook sterk met een overwinning in de wereldbekerkwalificatie in Den Bosch. Daarnaast stonden ze twee keer bovenaan in Hagen met scores van ruim boven de tachtig procent.

Alsnog in actie

Werth, die al veertien keer eerder nationaal kampioene werd, verschijnt dit weekend in Balve wel met haar toppaard Weihegold OLD en Don Johnson FRH in de baan.

Lees ook:
Desperados FRH weer geblesseerd, geen Duits kampioenschap
Duitse kampioenschappen zonder Showtime

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Dressursport-Deutschland

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.