Ga naar hoofdinhoud

Wildcarddag WK Jonge Springpaarden

Op zondag 14 augustus staat de selectie gepland voor springpaarden van niet-Nederlandse stamboeken die mogelijk aanspraak maken op het verkrijgen van een wildcard voor het WK voor jonge springpaarden, dat in september in Lanaken verreden wordt. De selectie wordt gehouden in de Van Mossel Cup op het KNHS-centrum in Ermelo.

Van 8 tot en met 10 augustus worden op de KWPN-kampioenschappen in Ermelo, de bij het KWPN en NRPS geregistreerde paarden geselecteerd die door de KNHS uitgezonden worden naar het WK in Lanaken. Het gaat hier om de quota-plaatsen voor Nederlandse stamboekpaarden. Naast deze groep mag de KNHS bij de organisatie in Lanaken nog een aanvraag doen voor één of meerdere wildcards.

Om te bepalen welke paarden voor deze wildcard in aanmerking komen is de selectie op 14 augustus. Op deze wedstrijd vindt de selectie plaats voor de KNHS-ondersteuning van de wildcardaanvragen voor paarden die niet bij het KWPN of NRPS zijn geregistreerd.

Deelnemende paarden dienen een minimale sportstand hebben van M+10 voor vijfjarigen, Z+8 voor zesjarigen en ZZ+6 voor zevenjarigen. Deze stand moet behaald zijn op 3 juli 2016. De gevraagde minimale stand is voor deze selectiewedstrijd iets hoger dan voor deelname aan de selectie via het KWPN Kampioenschap, aangezien de selectie hier wordt gemaakt op basis van één parcours en op de KWPN Kampioenschappen over drie parcoursen. De paarden kunnen online worden ingeschreven via MijnKNHS.nl voor deelname aan de Van Mossel Cup.

Klik hier voor de voorwaarden en selectiebepalingen.
Klik hier voor meer informatie over het WK.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.