Willem Greve nieuwe ruiter Broere Extase: ‘Super fijn paard’ Exclusief

Enkele weken geleden haalde Anne Broere van Stoeterij Broere zijn springpaarden op bij Wout-Jan en Patrick van der Schans. Het was toen nog niet bekend wie onder andere de KWPN-hengst Broere Extase zou gaan rijden. Sinds een week staat de zoon van Casall Ask bij Willem Greve op stal. De springruiter uit Markelo debuteert met de hengst deze week in Opglabbeek.

Willem Greve werd onlangs benaderd door Broere om Extase en Broere Canada (v. Nassau) uit te brengen in de sport met het oog op verkoop. Greve is enthousiast over de nieuwe paarden, met name over de achtjarige Extase: “Ik heb hem nou een week op stal en het is een super fijn paard. Patrick heeft hem super opgeleid! In Opglabbeek rij ik hem voor het eerst de ring binnen en ik hoop dat ie het net zo goed doet als in de training.”

Winnaar Vion Cup

Extase won onder Patrick van der Schans onder meer het de Vion Cup voor vierjarigen en als zesjarige werd het duo veertiende op het WK in Lanaken. De afgelopen twee jaar werden er meerdere successen geboekt op 2* en 3* wedstrijden.

Broere Canada

Naast Extase is ook de tienjarige Nassau-zoon Canada bij Greve ondergebracht. Greve: “Met hem rij ik in de kleine tour een paar rustige rondjes. Hij is al een tijd niet op concours geweest.” Canada liep onder Wout-Jan van der Schans tot op 1,50m-niveau. De laatste internationale wedstrijd was in San Giovanni in april.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.