Ga naar hoofdinhoud

Willem Greve stuurt Carrera naar het podium

Op het CSI3* in Neumünster werd de vrijdagavond afgesloten met de Voigt Logistik Cup, een 1,50m-rubriek direct op fouten en tijd. Willem Greve sprong met de KWPN-hengst Carrera naar de derde plaats in de proef. Hij moest de Duitsers Tim Rieskamp-Goedeking met Quapitola de Beaufour en Christian Ahlmann met Fixdesign Funke van't Heike voor laten gaan.

Tim Rieskamp-Goedeking was al vroeg in het programma op kop gekomen met de merrie Quapitola de Beaufour (v. Diamant de Semilly), zijn tijd van 54,76 bleek voor de anderen niet meer te bereiken.

Op een seconde

Na de sleeppauze was Willem Greve de eerste die in de buurt van Rieskamp-Goedeking kwam. Op de Larino-hengst Carrera bleef hij op een seconde steken, 55,72 seconden.

Nieuwe troef

Aan het einde van de rubriek zette Christian Ahlmann zijn nieuwe troef Fixdesign Funke van’t Heike nog eens extra aan in het parcours en nestelde zich met de merrie van Action-Breaker tussen zijn landgenoot Rieskamp en Willem Greve in. De Duitse nummer twee van de FEI-ranglijst nam in januari de teugels van de twaalfjarige merrie over van Darragh Kenny, die het paard halverwege vorig jaar onder het zadel kreeg.

Thijssen tiende

Op de plaatsen vier en vijf kwamen de Duitsers Maximilian Schmid op Chacon 2 (v. Chacco-Blue) en Jan Wernke met Queen Mary 10 (v. Contendro I). Sanne Thijssen pakte met Con Quidam RB (v. Quinar) de tiende plaats op de ranglijst. Met een twaalfde plaats kwam Marc Houtzager met Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus) nog in de prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.