Ga naar hoofdinhoud

Wilma Wernsen overtuigend aan kop in Prix St. Georges

Update
Wilma Wernsen met Estupendo. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
In de Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Kootwijk was Wilma Wernsen oppermachtig. De amazone bezette met haar eigen fokproducten zowel de eerste als de tweede plaats. Met een score van 68,62% was de overwinning voor Estupendo (v. Ziësto). Met 68,36% volgde Apretado (v. Scandic) op minimale achterstand op de tweede plaats.

De inmiddels achtjarige Estupendo was als jong paard al enorm succesvol onder Wilma Wernsen. De ruin was de beste in de voorselectie van de Pavo Cup en won zowel als vijf- en zesjarige bijna alle jonge paarden-rubrieken op CDI Barcelona. Op zevenjarige leeftijd acteerde het duo succesvol in de WK-selecties.

Vriendelijk beeld

Vervolgens stapte de combinatie over naar de Prix St. Georges waar al verschillende scores boven de zeventig procent genoteerd werden. Estupendo liep vandaag in de proef nog wat foutjes op door onervarenheid op dit niveau en scoort vooral met de fraaie aanleuning en het vriendelijke beeld.

Sterke draftour

De proef met twaalfjarige merrie Apretado, de moeder van Estupendo, werd met scores van 70% en 66% iets wisselend beoordeeld. De Scandic-dochter liep een sterke draftour die veel achten opleverde. De fraaie pirouettes werden beloond met 7,5-en. De score werd wat gedrukt door de series die iets scheef gesprongen werden.

Roseboom en Der Nederlanden

Letty Roseboom volgde op de derde plaats. Zij reed Dancing Dilinda (v. Sorento) naar 64,67%, gevolgd door Lisanne der Nederlanden die met El Paso (v. Wynton) vandaag voor de tweede keer in deze klasse reed. De combinatie werd vierde met een score van 64,41%.

Alaska DVB

De Intermédiaire I werd met 64,47% gewonnen door Lin Chi-Chun en Alaska DVB, die de Weltino-nakomeling vorig jaar kocht bij dressuurstal Van Baalen. Het duo werd onder andere beloond met een 8,5 voor de middendraf en achten voor de wissels. Myrthe Dijks mocht zich als tweede opstellen. Zij behaalde met Ungaro (v. Voltaire) 63,16%. Dax Vendrig reed Washington (v. Don Primaire) naar een score van 62,76% en werd daarmee derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.