Ga naar hoofdinhoud

Wim Ernes: ‘Score Heijkoop bevestiging van haar kwaliteiten’

Foto Lonneke Ruesink
Bondscoach Wim Ernes was na afloop van de landenwedstrijd dressuur tijdens CHIO Aken uiterst goed te spreken over de prestatie van Daniëlle Heijkoop en Kingsley Siro. "Hier hadden we op gehoopt. Ik heb Daniëlle bewust als laatste opgesteld en ze heeft niet alleen getoond die druk aan te kunnen, maar ook in de score heeft ze aan de verwachtingen voldaan. Voor mij is deze score van Heijkoop een bevestiging van haar kwaliteiten, die ze eerder dit jaar al in Den Bosch etaleerde."

Ernes verhulde niet dat hij Heijkoop en Siro ook meenam om haar bij de juryleden bekender te maken. “Je ziet dat er bij de jury een behoorlijke variatie in punten te herkennen was. Tussen dik 74% en ruim 69%. Dat houdt in dat ze bij het jurylid op C vierde staat en bij het jurylid op B de 23e plaats inneemt. Daar zal vanavond door jury nog wel over worden nagepraat.”

Ernes roemde bij Diederik van Silfhout en Vorst D het mooi verheven beeld. “Door dat positieve beeld scoorde deze combinatie toch nog 68%. Omdat in cruciale onderdelen kleine foutjes slopen, veroorzaakt door iets spanning, werd het percentage gedrukt. In de laatste lijn werd heel sterk gereden”, aldus Ernes.

“Ik had meer verwacht”, vatte bondscoach Wim Ernes zijn commentaar over de prestatie van Laurens van Lieren en Ulysses la Haya samen. Hij vond het jammer dat spanning Stephanie Peters en Unlimited parten speelde. “In de uitgestrekte draf kwam het paard niet over de rug en ook in stap weigerde Unlimited zich in zijn lijf los te laten. Jammer, want als dit paard zich ontspannen zou tonen tijdens de wedstrijd zou een veel hogere score het resultaat zijn. Aan de andere kant: alle lof voor de amazone, want die heeft het paard onder deze omstandigheden perfect door de proef weten te rijden. Toch zal het voor Stephanie frustrerend zijn te weten wat dit paard in huis heeft zonder het te kunnen tonen.”

Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier alles over CHIO Aken.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.