Winst voor Smolders en Monaco in Shanghai

Harrie Smolders met Monaco Foto: Stefano Grasso/LGCT

Nadat Harrie Smolders zondagmorgen al de vijfde plek opeiste in de 1,50m-rubriek op tijd in Shanghai met Monaco, ging de ruiter er in de afsluitende 1,55m-rubriek ook nog met de zege vandoor met de Cassini II-zoon. Ben Maher sloot het weekend in Shanghai af met de tweede plaats met Madame X en Maurice Tebbel maakte de top drie compleet.

In deze laatste rubriek in dit 5*-weekend in Shanghai plaatsten elf combinaties zich voor de barrage en daarvan was Smolders de enige Nederlander. De drie snelste foutloze combinaties bleven onder de 41 seconden in de barrage en Smolders was met 40,33 seconden het snelst van de drie.

Maher en Tebbel

Maher en de elfjarige Continio-dochter kwamen in 40,47 seconden aan de finish en waren daarmee bijna een halve seconde sneller dan de nummer drie. Het Britse duo begon de wedstrijd in Shanghai afgelopen vrijdag een dubbel foutloze ronde en de zesde plek en bleef ook zondag twee keer foutloos. Tebbel was met Chacco’s Son de derde, die onder de 41 seconden bleef in de barrage. De Duitse ruiter stuurde de goedgekeurde zoon van Chacco-Blue in 40,92 seconden over de eindstreep.

Top vijf

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Lorenzo de Luca en Pius Schwizer. De Italiaanse ruiter liet Jeunesse van T Paradijs (v. Emerald van ‘T Ruytershof) in 41,40 seconden over de streep galopperen en mocht zich daarmee als vierde opstellen. Schwizer volgde met de KWPN-merrie About A Dream (v. Clinton) op de vijfde plek met 41,57 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.