Winterse 1,40m Grote Prijs voor Dennis van den Brink

Dennis van den Brink ontvangt van PSC Lichtenvoorde-eigenaar Eric Morssinkhof de PSC Bokaal Foto: Wendy Scholten

Dennis van den Brink heeft voor de tweede keer een 1,40m Grote Prijs op Paardensportcentrum Lichtenvoorde gewonnen en bovendien de tweede in één week. Nadat hij vorige week in Oudkarspel won, was hij zaterdagavond niet te kloppen in Vragender. En dat met hetzelfde paard: de negenjarige Diabolo (v. Clinton), die als veulen door zijn vader Teus van den Brink werd ontdekt.

De organisatie van het vierdaagse PSC Nieuwjaarsconcours had vrijdagavond een zwaar ei te leggen met de afgegeven Code Oranje vanwege ijzel en sneeuw, maar besloot de wedstrijd door te laten gaan. Voor de Grote Prijs bleef er nog een mooie groep van 36 ruiters over van de 48 die zich ingeschreven hadden. De paarden sprongen fantastisch over het parcours van Louis Konickx. Twaalf kwamen er voor de barrage terug en daarin hadden Dennis van den Brink, Kevin Gielen en Ester Blekkink zelfs twee paarden in de strijd.

Zevenmijlspassen

Dennis van den Brink zette als derde starter een tijd van 33,81 seconden neer door optimaal gebruik te maken van de zevenmijlspassen van Diabolo. Kevin Gielen bleef op de tweede plaats staan met Mine That Bird (v. Caretino) en werd ook nog eens vierde met Conja (v. Lucky Boy). Kars Bonhof, winnaar van de Grote Prijs van Jumping de Achterhoek, meldde zich deze avond als nummer drie op Zentos (v. Zento).

Tweede overwinning in een week

“Diabolo is misschien op de hindernissen zelf niet de snelste, hij heeft wel heel veel bloed”, vertelt Dennis van den Brink over zijn negenjarig springpaard die afgelopen jaar zijn eerste 1,45m parcours liep met stalruiter Mark van den Top. “Vorige week wonnen we ook, maar dat was een totaal andere wedstrijd. Toen ging ik als laatste in de barrage van start en was er nog niemand foutloos. Vanavond moest ik als derde naar binnen en moesten we echt voor de tijd gaan. Gelukkig zaten er veel lange lijnen in het parcours, dat past Diabolo wel.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht www.psclichtenvoorde.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.