Ga naar hoofdinhoud

Wisselend succes voor Sneekes in eerste WB-omloop voltige

Carola en Esther Sneekes op de WEG 2014. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de eerste omloop van de wereldbekerfinale voltige in Oostenrijk werd Carola Sneekes vandaag zowel eerste als laatste. In de Pas de Deux kür met haar zus Esther versloeg ze de concurrentie, individueel eindigde ze als vijfde en tevens laatste, met een puntentotaal van 7.787. Voor Oostenrijk gaat Lisa Wild momenteel aan de leiding, bij de heren is dat Duitser Thomas Brüsewitz. Morgen volgt de tweede en alles beslissende omloop.

Met 8.973 punten staat Lisa Wild nu op de voorlopige eerste plaats, voor de Zwitserse kampioene Simone Jaiser, die 8.796 punten ontving. Voor Italië bezet Anna Cavallaro de derde positie met 8.754 punten. Op vier staat de Duitse Kristina Boe met een score van 8.126.

In de Pas de Deux verschenen slechts twee paren aan start. De zusjes Sneekes uit Callantsoog versloegen in deze eerste omloop het duo Van Gerven en Grün die voor Duitsland 7.268 behaalden. Met longeur Marjo, tevens de moeder van Carola en Esther, kreeg het duo met Nolan een puntentotaal van 7.305 punten toegewezen.

Aan de leiding met 8.735 punten bij de heren gaat Brüsewitz, voor Fransman Nicolas Andreani met 8.687 punten. Op de voorlopige derde plaats staat nog een Duister, Julian Wilfing met een score van 8.462.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.