Ga naar hoofdinhoud

Witte-Vrees en Cennin imponeren in Grand Prix

Update
Madeleine Witte-Vrees en Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het waren Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) die het meest imponeerden in de Grand Prix op CDI4* Mallorca. Met een ijzersterk optreden noteerde de combinatie 74.240%, scoorde daarmee een persoonlijk record in de Grand Prix en pakte de zege. Daniëlle Heijkoop en Badari (v. Gribaldi) werden derde. 

De jury was unaniem in haar oordeel, Witte-Vrees en Cennin waren de beste. In zijn vijfde Grand Prix ooit marcheerde de imposante nakomeling van Vivaldi weer als vanouds door de baan. Met de drafverruimingen en mooi van de grond gesprongen wissels gooide het duo hoge ogen. Het voorwaarts draven vanuit het achterwaarts leverde wat spanning op en in de drafappuyementen werd de hengst wat vlakker in de beweging. Maar, al met al een sterk gereden proef wat het duo terecht de overwinning opleverde.

Langehanenberg op twee

Lange tijd stond Helen Langehanenberg met Damsey FRH (v. Dresage Royal) aan kop met 71.020%, totdat Witte-Vrees die score verpulverde en het duo naar de tweede plek verwees. De Dressage Royal-zoon werd door de Duitse amazone in een mooi silhouet voorgesteld. De appuyementen werden sterk afgewerkt. Voor een hogere score zou de hengst wat meer de impuls mogen bewaren in de piaffes, waarin ook de overgangen wat vloeiender gereden moeten worden. Het verkeerd aanspringen in de galop drukte voor nu de score iets.

B-Kader

Daniëlle Heijkoop lijkt in Badari een goede opvolger voor Siro (v. Gribaldi) te hebben gevonden. Op de klanken van de oude kür van haar trainster Anky van Grunsven en Bonfire, reed Heijkoop een sterke proef. De piaffes zouden wat actiever en meer van de grond mogen en ook de fout in de twee-ers zorgde voor een lagere beoordeling op dat onderdeel. Wanneer de Gribaldi-zoon nog wat aan kracht wint zal de score ongetwijfeld omhoog gaan. Nu bleef de combinatie steken op 70.280% en een derde plek. Met deze score heeft de combinatie voldaan aan de eisen om opgenomen te worden in het B-kader.

Bekijk hier de winnende rit van Witte-Vrees en Cennin:

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.