Ga naar hoofdinhoud

Witte-Vrees wint Kür en opgenomen in Olympisch kader

Update
Madeleine Witte met Cennin Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Madeleine Witte-Vrees heeft met Cennin (v. Vivaldi) de Grand Prix Kür op het CDI in Roosendaal gewonnen. Witte-Vrees won met 77,65 procent en daarmee verwees de amazone die met Cennin op deelname in Rio hoopt, Daniëlle Heijkoop naar de tweede plaats. Na de prestaties van afgelopen weekend komt de Olympische droom voor de amazone uit Schijndel dichterbij. "Cennin heeft weinig ervaring, maar hij laat ons nooit zitten", zegt bondscoach Johan Rockx. 

Gisteren liet bondscoach Johan Rockx zich al ontvallen dat Heijkoop en Siro in de race zijn voor een ticket naar Rio, maar ook Madeleine Witte-Vrees is inmiddels opgenomen op de longlist voor Rio. Madeleine Witte-Vrees en Cennin zijn nog niet lang een Grand Prix-combinatie, maar lieten vandaag opnieuw zien dat er rekening gehouden moet worden met de twee. Met scores tussen de 75,6 en de 79,5 procent won de vrouw van Nico Witte met haar nieuwe Kür van Joost Peters nipt van Heijkoop. “In de Kür op Muziek op kregen ze een fout in de wissels om de twee, anders was de score nog hoger geweest”, aldus bondscoach Rockx.

Witte-Vrees is blij met de prestaties van Cennin: “Niet normaal. Cennin is pas negen jaar oud en ik weet dat het nog beter kan. De verschillen met Daniellle Heijkoop en Siro waren hier heel klein.” Over Olympische deelname is de amazone bescheiden: “Ik laat het aan de keuzeheren over. Het maakt mijn nog niet uit, zeker omdat ik weet dat in er nog veel meer in zit. Cennin loopt pas vijf maanden op dit niveau.”

Heijkoop: “Rio is het doel”
Terwijl de score voor Witte-Vrees uitkwam op 77,65 procent moest Heijkoop het vandaag doen met 77,55 procent. Heijkoop heeft de pijlen op Rio gericht: “Siro voelde nog nooit zo fit aan. Dit was waarop ik had gehoopt. Nu via Rotterdam, het NK naar de Olympische Spelen. Dat is wel het doel.”
Met het oog op de Olympische Spelen in Rio is het goede presteren van de twee combinaties een opsteker. “Hoe meer en hoe beter we scoren is natuurlijk mooi. Deze week gaan we zitten om de combinaties voor de landenwedstrijd in Rotterdam, dat de eerste observatiewedstrijd is, aan te wijzen. Ik ga Danielle en Madeleine zeker in de afweging meenemen”, aldus Rockx.

Steffen Peters werd met zijn tweede paard Rosamunde derde met 77,250 procent. Verbeek, die bij veel combinaties wat naar boven afweek, gaf Peters zelfs 80,875 procent.

Plaats vier was voor de KWPN-goedgekeurde Zuidenwind (v. OO Seven), die door de Zweedse Rose Mathisen naar 75,100 procent werd gestuurd.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.