WK-deelnemer Effect van den Bisschop verkocht

Onder Neriske Prinsloo nam Effect van den Bisschop in 2014 nog deel aan het WK in Caen, maar nu heeft Starhorses een nieuw onderkomen gevonden voor de AES-ruin. De Clinton-zoon gaat zijn carrière verder onder Nico van der Plaetsen.

Starhorses kocht Effect als veulen aan op de BWP Auction Antwerp. In 2009 werd Effect geselecteerd voor het WK in Lanaken. Meermaals bereikte hij de finale van jonge paarden-competities in België. Effect groeide door tot het hoogste niveau in de springsport en nam hij zelfs deel aan het WK in Caen. Eerder deze maand sprong de ruin nog naar de derde plaats in de CSI3* Puissance in Poznan. Vorig jaar haalde Effect met zijn ruiter zesmaal het podium op internationale concoursen.

Van der Plaetsen maakt na de jaarwisseling zijn debuut met Effect.

Bekijk hieronder een video van Effect in actie (Kwalificatie GP CSI3* Arezzo 1,45m):

Bekijk hieronder een video van Effect in de 1,60 m-parcours van de GCT CSI5* Parijs):

Bron: Starhorses/ Equnews

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.