WK jonge dressuurpaarden in 2020 weer in Verden Update

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI heeft een lijst gepubliceerd met daarop de datums en locaties van vijftien belangrijke kampioenschappen. Hierop staat onder andere dat de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in 2020 weer in Verden worden gehouden.

Het WK jonge dressuurpaarden werd vorig jaar voor het eerst in Ermelo gehouden en werd al voor 2017 en 2018 aan Nederland toegewezen. De FEI heeft het evenement nu ook voor 2019 toebedeeld aan Nederland. In 2020 staat het evenement dan op de kalender van 5 tot en met 8 augustus in het Duitse Verden.

Concurrent

“In 2015 waren we heel erg blij dat de organisatie van het WK naar het KWPN en de KNHS ging en dat we daarmee het wereldkampioenschap in Nederland mochten organiseren. De eerste editie was meer dan geslaagd en de organisatie was er dan ook snel over uit dat we weer in de race wilde voor een vervolg na 2018. We hadden als ‘concurrent’ Verden, dus we kijken er naar uit om toch nog een extra jaar dit prachtige evenement in Ermelo te mogen organiseren”, aldus Joris Kemperman namens de organisatie.

Bestuursvoorzitter Aat Both:”We hebben begrip voor de keuze van de FEI om dit evenement te laten rouleren en nemen ook in 2019 de organisatie graag op ons. Wij zullen er alles aan doen om het WK ook de komende drie jaren tot een groot succes te maken. Graag feliciteren wij de organisatie in Verden dat het WK Jonge Dressuurpaarden in het jaar 2020 weer daar gehouden zal worden en wensen hen heel veel succes met de organisatie.”

Jonge spring- en eventingpaarden

Het WK voor Jonge Springpaarden wordt tot en met 2020 georganiseerd in het Belgische Lanaken en het WK voor Jonge Eventingpaarden blijft tot en met 2020 in het Franse Le Lion D’Angers.

Bron: Persbericht/ St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.