WK Studentenruiters vandaag van start

Het WK voor studentenruiters gaat vandaag van start in Aken. Voor Nederland komen Marieke Schildkamp, Saskia Schildkamp en Milou Anthonisse in actie. Reserveamazone is Rosan Regtien. De Nederlanders komen in de dressuur, dat vandaag van start gaat, uit tegen Roemenië en Canada. In het springen moeten ze het opnemen tegen Estland en Luxemburg.

Gisteren had Oranje haar laatste training bij Roelie Bril, waarna ze naar Aken vertrokken. Tijdens het WK wordt gereden volgens het zogeheten ‘knock-out’ systeem, waarbij de beste van drie ruiters die hetzelfde paard lootten doorgaat naar de volgende ronde. Voordat de deelnemers daadwerkelijk in de ring verschijnen, krijgen ze vijf minuten voorbereidingstijd. Na deze extreem korte kennismaking worden prestaties verwacht van de studenten tot en met 1.40m. springen en Prix st. Georges-niveau dressuur. “Ons doel is om dit jaar met het team de top drie te bereiken in het gecombineerde dressuur- en springklassement en hopelijk ook nog minstens één individuele medaille”, aldus teamchef Martenique Groen.

Volg de studentenruiters via Facebook.
Klik hier voor het wedstrijdschema.

Bron: Horses / KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.