Zege voor Van den Broek en Genua HBC in GMB Wintercompetitie

Nick van de Broek met Genua HBC Foto Jacquelien van Tartwijk

Na een spannende barrage waarin van alles gebeurde, was het Nick van den Broek die als laatste ruiter met Genua HBC de finale van de GMB Wintercompetitie voor vijfjarigen op Indoor Drachten won. De schijnbaar onklopbare tijd tijd die door Fred van Straaten en Giamo-Musterd werd neergezet, werd met vijf honderdste verbeterd door Van den Broek. Jan Vos pakte met Dartani de derde plaats.

Er werd volop strijd geleverd door de twaalf barragekandidaten met hun vijfjarige paarden. Joey Lansink zette op Eurocool’s Golden Apple (v. Winningmood) meteen de toon met een parcours met zeer korte wendingen te rijden in een hoog tempo. Hij kreeg pech op de laatste en finishte met vier strafpunten in 32,20 seconden.

Zware val

Hans Wulferink probeerde met Guru (v. Cassini Gold) hetzelfde te doen, maar dat liep helemaal mis. De ruiter uit Deurningen kreeg een zware val en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Later bleek hij een hersenschudding en beschadigingen aan zijn hoofd te hebben opgelopen, het paard had hem in het gezicht geraakt.

IJzersterk

De wedstrijd lag hierdoor een tijd stil. Fred van Straaten liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Met een ijzersterke rit in een hoog tempo vloog hij op de Bustique-zoon Giamo-Musterd naar een tijd van 31,29 seconden. De combinaties die volgden zagen hun pogingen stranden door springfouten en tijdverlies door langere lijnen.

Casall-merrie

Na Van Straaten volgde Jan Vos en Dartani. De merrie van Casall liep wat wild en onrustig door het parcours, maar bleef wel van het hout. De foutloze rit in 33,36 seconden leverde uiteindelijk de derde plaats op.

Heel voorzichtig

Alleen de laatste combinatie Nick van den Broek met de Cantos-zoon Genua HBC combineerde een hoge snelheid met korte wendingen. De uiterst voorzichtige Genua snelde in 31,24 seconden over de finish. Het paar won niet alleen de finale in Drachten, maar werd ook uitgeroepen tot allround winnaar over alle selectiewedstrijden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.