Ziekte Parzival oorzaak van afgroeten Exclusief Update

Adelinde loopt teleurgesteld weg na het afgroeten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een ontstoken kaak als gevolg van een steek of beet van een insect is de oorzaak van het vroegtijdig afgroeten door Adelinde Cornelissen. De 19-jarige heeft een dikke kaak, was gisteren nog doodziek met hoge koorts en kon vandaag de proef niet aan.

Adelinde moet vechten tegen haar tranen als ze komt vertellen over de misère van haar paard. “Gistermorgen kwam ik om zes uur op stal. Hij had een enorm gezwollen kaak. Waarschijnlijk een beet van een spin of zoiets. Hij had 40.2 graden koorts. Gelijk maar aan het infuus gezet, van kwart voor zeven tot kwart voor vier. Om dat gif uit z’n lijf te krijgen.”

Voor het team

Gisteren was Adelinde van plan om vandaag niet te rijden. “Maar ’s avonds was de koorts weer weg. Na overleg met Jan Greve toch maar besloten te rijden, voor het team natuurlijk. Die tong? Dat was pure vermoeidheid. Het ging gewoon niet. Dit heeft Parzival niet verdiend.”

Rio de Janeiro stond in Adelinde’s agenda gepland als het laatste optreden van Parzival. “Ik heb nu nog even niet nagedacht over zijn afscheid. Dit zou zijn laatste optreden worden, maar dit was helemaal geen optreden.”

Lange neus

Rio is voor Adelinde een complete achtbaan. Eerst die lange neus naar alle criticasters van de 19-jarige Parzival en nu dan dit dramatische vroegtijdige einde. “Inderdaad”, zegt Adelinde. “Je moet rekenen dat hij hier alle dagen super gelopen heeft. En dan kom je gistermorgen op stal en staat ‘ie daar met een opgezwollen hoofd en hoge koorts.”

Bekijk hier de reactie van Adelinde aan de NOS. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Adelinde Cornelissen baalt als een stekker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
18 reacties op Ziekte Parzival oorzaak van afgroeten
 1. 1

  Sorry hoor,maar parcival is altijd niet mooi gesloten in de mond geweest en de foto’s van gister die op Horses.nl stonden waren qua aanleuning ook niet goed. Het is blijkbaar moeilijk de waarheid te zeggen en onder ogen te komen

 2. 2

  Tjonge, Marieke, de beste stuurlui staan weer aan wal en de compassie is ver te zoeken!! Ik vind het erg sneu voor Adelinde, Parzival en TeamNL. Niemand verdiend dit!

 3. 3

  #Marieke. Ik ben het met je eens dat Parzival nooit een mooi beeld in de aanleuning heeft gegeven, maar zijn scores waren altijd hoog, dus hij was terecht geselecteerd voor de OS. Ik begrijp dus niet wat jij met de waarheid onder ogen zien bedoelt. Hoe het komt, komt het, Parzival heeft voor Nederland niet kunnen optreden en dat is voor iedereen heel zuur.

 4. 4

  Ik vind het ontzettend sneu voor het team, maar vooral zielig voor Parzival. Denk dat dit paard zich ontzettend ziek voelt. Toch braaf van hem dat ie het toch gedaan heeft voor zover dit hem gelukt is. Hoop dat hij zich gauw beter voelt.

 5. 5

  Als je paard met dik 40 graden koorts op stal staat dan ga je hem de volgende dag toch niet starten??? Sorry hoor maar ik vindt dat echt niet kunnen olympische spelen of niet het dierenwelzijn moet toch wel voorop staa maar ja dat vaak ver te zoeken in de de “top”paardensport

 6. 6

  Supersneu voor alle betrokkenen. Wat zal dat een teleurstelling zijn.
  Hopen dat het snel weer beter gaat met Parcival.
  Enne … ik zie nogal wat meer paarden met open monden en ik zag een paard die regelmatig linksvoor een korte pas maakte. Hoor ik verder niemand over. Waarom moeten wij altijd onze eigen mensen zo afkraken?

 7. 7

  Ik vind het heel erg zuur, maar Parzival heeft altijd al n probleem met zijn tong, als hij dan gisteren nog zo ‘ziek’ was zou ik niet gestart zijn…..

 8. 8

  Hoe je ook je best doet de gezondheid van je paard staat voorop hij heeft al bewezen een topper te zijn.
  Kom gezond samen terug en ben er voor je team.
  Veel succes voor de toekomst

 9. 9

  Uit vermoeidheid de tong uitsteken?!

 10. 10

  Een beetje vreemd vanmorgen stond er in de krant dat hij zoooo fit was en nu dit. Arme parcival dit heeft hij niet verdiend. Vind het wel een beetje egoïstisch van de amazone.
  Dierenwelzijn?

 11. 11

  @Ineke: De amazone had normaal gesproken niet gestart, maar in het belang van het team en in overleg met de dierenarts het toch geprobeerd. Er was nl geen reserve.
  Toen bleek dat het niet ging al gauw gestopt. Hoezo egoïstisch?

 12. 12

  Vreemd dat wij niets te horen kregen van de insectenbeet, koorts en infuus van Parzival de dag voorafgaande aan de GP. Waarom zo geheimzinnig? Is het wel de waarheid?

 13. 13

  Het blijft mij verbazen dat er elke keer weer reacties komen die eigenlijk gewoon in de penny of op bokt hadden moeten staan. Volgens mij heeft nog steeds niet iedereen in de gaten dat hier allemaal professionals aan het werk zijn. Zowel ruiter als dierenarts en andere mensen vanuit het team. De helft van deze reacties slaan dan ook helemaal nergens op. Alle keuzes die gemaakt worden draaien om het paard, dat het ook om het team gaat is natuurlijk logisch. Maar uit alles blijkt wel dat het paard op 1 komt. Dus hou op met mensen afkraken en het beter weten.

 14. 14

  Ben het met @Roedie eens. Maar als ik zie wat er bij de professionals gebeurd en hoe de reacties van het (Nederlandse) publiek op alles is: dan hebben we toch wel het antwoord waarom de dressuur sport zichzelf in de vernieling aan het helpen is.En zullen we ons allemaal toch eens achter de oortjes moeten krabben en wat veel liefhebbers al jaren roepen: er zullen dingen veranderd moeten worden!!!

 15. 15

  Kennelijk is Parcival gebeten of gestoken door een tropisch dier (muskiet? vampier?)waar wij in ons klimaat geen idee van hebben. Wie wel eens door een wesp is gestoken op een extra gevoelige plek, weet dat zoiets na een dag al een heel stuk draaglijker is. Waarom is er niet gewisseld met de laatste starter? Scheelt 24 uur. Mocht dat niet? En van wie niet? Zou ik eerst maar eens naar op zoek gaan, in plaats van meteen met een beschuldigend vingertje naar A&P te wijzen.

 16. 16

  Heerlijk toch al die stuurlui die zoals gewoonlijk aan wal de bedte zijn en volop hun negatieve commentaren spuien….. ga dan zelf zo goed rijden dat je haar plaats in kan nemen…… belachelijke betweters….

 17. 17

  Dit stond in een buitenlandse verslag: ….Adelinde called an end to the whole sorry farce, and left the arena. And yeah I am sure the Dutch spin doctors will come up with a story, but the truth is an old gelding with his best a long long time ago, should never have been brought here. Now they are in a right pickle of their own making.”
  http://www.horsemagazine.com/thm/2016/08/dressage-grand-prix-day-one-teams/

 18. 18

  Hoe gaat het met parzival al beter hoop ik.