Ga naar hoofdinhoud

Zilver voor Nederlandse Young Riders

Update
Sanne Thijssen hier met Con Quidam RB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse Young Riders hebben op het EK springen in het Ierse Millstreet de zilveren medaille gewonnen. Na de eerste manche stond het team op voorlopig brons, maar een uitstekende laatste omloop deed hen een plek in het klassement stijgen. "De ervaring van de jeugd heeft zich nu uitbetaald", glundert bondscoach Luc Steegs na afloop. Ierland kreeg voor eigen publiek het goud omgehangen. 

Lange tijd stond het Nederlandse team, bestaande uit Sanne Thijssen met Con Quidam RB, Jens van Grunsven met Cika, Lisa Nooren met VDL Groep Sabech D’Ha en Kevin Jochems met Flugel van t Palmenhof, op brons. Ook gisteren na de eerste omloop, waarin het team 8 strafpunten noteerde, zag het er naar uit dat het brons werd.

Teamverband

De tweede manche was bepalend in het verdelen van de medailles. De tijd speelden veel combinaties parten, ook het Nederlandse team kreeg twee tijdfouten bijgeschreven, maar hielden verder de lei schoon. Door deze sterke laatste ronde werd het zilver veiliggesteld. Thijssen had daarin een groot aandeel door over alle omlopen slechts 1 tijdfout te noteren.

Een opsteker voor Steeghs die een paar uur ervoor met de Junioren net naast het podium belandde. “Je moet dan even ademhalen, weer alles bijstellen en dan met nieuwe moed er tegenaan”, vertelt Steeghs.

“Deze groep van vijf ruiters, want Niels Knape hoort er ook bij, kunnen het onderling goed vinden en dat helpt toch mee om deze prestatie te leveren. Ze willen er met elkaar vol voor gaan.” Jens van Grunsven beaamt dat iedereen zijn steentje aan de medaille heeft bijgedragen. ”We hebben elkaar beter gemaakt. Vandaag maakte ik twee fouten, en gisteren waren Lisa en Kevin wat minder, maar zo helpen we elkaar toch door de landenwedstrijd heen.”

‘Ik was er ziek van’

Steeghs had nog een speciaal compliment aan het adres van Kevin Jochems, die gisteren in de eerste manche met 20 strafpunten het streepresultaat was, en vandaag slechts een tijdfout noteerde. “Dat Kevin zo goed rijdt na de mindere dag van gisteren en zich zo goed herstelt, dat is echt top.”

“Ik was er gisteren echt ziek van”, vertelt Jochems. “Gelukkig zat er een dag tussen om te proberen het een beetje achter me te laten. Maar er zat vandaag wel druk op.”

Sanne Thijssen: “Vooraf hoop je natuurlijk op goud, maar dan valt het de eerste ronde een beetje tegen. Maar knap dat we van brons naar zilver zijn gestegen, we stonden toch acht strafpunten achter.” Ook Lisa Nooren is blij met de medaille: “Gisteren liep het minder goed, dat was een beetje mijn eigen schuld. Maar ik moest en zou vandaag nul rijden. En dat is gelukt!”

Ierland wint voor eigen publiek

De Ieren waren voor eigen publiek oppermachtig. Door gisteren slechts 5 strafpunten te noteren pakten zij het goud. Zwitserland won het brons.

Bekijk hier de rit van Sanne Thijssen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.