Zinvolle bijeenkomst IJRC en FEI vandaag in Lausanne

Op het kantoor van de FEI was vandaag als voorbereiding op het FEI Sportsforum in april, een bijeenkomst van vertegenwoordigers van de IJRC en het bestuur van de FEI georganiseerd. Op de jaarlijkse vergadering van de International Jumping Riders Club afgelopen december keerden de springruiters zich unaniem tegen een aantal zeer ingrijpende besluiten van de FEI en nu was er opnieuw sprake van aanpassingen waar de IJRC het niet mee eens was.

Een van de agendapunten waar FEI-president Ingmar de Vos het vandaag met Steve Guerdat, Kevin Staut en Francois Mathy jr over heeft gehad was het harmoniseren van het inschrijfgeld van de Europese wedstrijden. Maar ook het risico op besmetting op concours, de bloedregel, het meetellen van de stemmen van de springruiters en de criteria voor een land om zich bij de FEI aan te sluiten stonden op het programma.

Constructief

“Dit was een zeer nodige bijeenkomst en beide partijen hebben elkaar een hoop duidelijk kunnen maken”, reageerde De Vos na afloop. “We hebben allemaal de kans gehad om onze standpunten duidelijk te maken en er zijn constructieve gesprekken gevoerd vandaag.”

Initiatief

Het initiatief van de bijeenkomst van vandaag kwam van FEI Secretaris Generaal Sabrina Ibáñez naar aanleiding van de roerige jaarvergadering van de IJRC afgelopen december. Omdat de springruiters zich toen unaniem tegen de manier waarop de FEI een aantal zeer ingrijpende besluiten heeft doorgevoerd keerden, stelde zij voor om begin 2017 nog een keer samen te komen. “De IJRC is een belangrijke groep aandeelhouders en het is goed dat zij hun perspectief vandaag hebben kunnen toelichten”, aldus De Vos.

Bron: Grandprix Replay

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.